Použijte dech jako lék

On 13.4.2021
Správné dýchání je mnohem důležitější, než si připouštíte. Každá buňka v našem těle potřebuje kyslík našeho nádechu a spoléhá na výdech, aby vyloučila odpad oxid uhličitý. Jen náš mozek vyžaduje 20 % kyslíku pro správné fungování.
Aktuálně stav našich plic může být pro zvládnutí nakažení koronavirem nebo nemoci covid-19 klíčový. A také hraje důležitou roli při následné rekonvalescenci.
Záleží na kondici svalu bránice a hrudního koše, jak dobře budeme dýchat. Funkce plic není jen o tom, že plicní sklípky převádějí kyslík do krve, ale slouží jako dechová pumpa. S tím souvisí také naše celková kondice.
Určitě doporučujeme pravidelnou fyzickou aktivitu. Není nutné, aby jste běhali, skákali a jezdili na kole. Avšak měli byste co nejvíce chodit pěšky. Nejlépe každý den jít na procházku, protože chůze je pro nás nejpřirozenější pohyb, při němž zapojujeme největší množství svalů.
☯️ To se děje i při jemném a šetrném cvičení Taichi a Čchi kung a navíc rozvíjíte a posilujete svou Čchi, která vyživuje a regeneruje celé tělo.
Základem cvičení Tai chi a Čchi-kung je dech a správné dýchání.
Pomalé a hluboké dýchání spojené se specifickými postoji a pohyby pomáhá okysličovat buňky, což podporuje odstraňování toxinů a zásobování buněk čerstvou krví, kyslíkem a Čchi, zvětšuje kapacitu plic, posiluje dýchací svaly.
Dlouhé, pomalé a hluboké nádechy také uklidňují myšlenky a pomáhají propojit tělo a mysl – to je nezbytnou součástí celého procesu.
Cvičit správné dýchání prostřednictvím Tai chi a čchi kung by měl každý, kdo má zájem uchovat si zdraví do vysokého věku.

Comments are closed.